Genoeg plannen voor paviljoens bij nieuwe strand Delfzijl (maar deze zomer komt het er niet meer van)

Een eventueel paviljoen bij het strand van Delfzijl laat nog zeker een paar maanden op zich wachten. De gemeente wil eerst kaders opstellen waar zo’n horecavoorziening aan moet voldoen.

Op de boulevard is het druk, maar er zijn maar weinig mensen die echt op het strand genieten van de zon. Met het windscherm in de rug en met het gezicht in de zon is het in ieder geval goed toeven.

Op de boulevard is het druk, maar er zijn maar weinig mensen die echt op het strand genieten van de zon. Met het windscherm in de rug en met het gezicht in de zon is het in ieder geval goed toeven. Foto: Peter Wassing

Raadslid Liesbeth Wassenaar (PvdA) stelde tijdens de commissievergadering vragen over de komst van een paviljoen. Volgens haar komen er op sociale media verschillende plannen voorbij om een strandpaviljoen te bouwen.

Genoeg animo

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga (Lokaal Belang Eemsdelta) laat weten dat er drie verkennende initiatieven liggen. Die plannen zijn nog niet helemaal uitgewerkt. Alle drie toestaan, kan niet. ,,Het moet niet zo zijn dat wij straks geen strand meer overhouden.’’ Het college wil daarom eerst nadenken wat ze daar graag ziet verrijzen. Denk dan aan vragen als: welke omvang heeft het en is het seizoensgebonden?

Een termijn voor het opstellen van zo’n planologisch kader kon de wethouder niet geven. De gemeente start nu met de verkenning, daarna moet de informatie langs de raad en ook de provincie moet er wat van vinden. ,,Deze zomer komt er in ieder geval nog geen paviljoen.’’

Toiletgebouw binnenkort van het slot

Raadslid Wassenaar stelde ook nog een vraag over de toiletvoorziening op het strand. Er is een gebouw, maar de deur daarvan zit op slot. Volgens wethouder Jan Menninga (Lokaal Belang Eemsdelta) is dat een van de losse eindjes van het nieuw aangelegde strand. Het wachten is op de aanleg van de nutsvoorzieningen voor de wc-voorziening. Hij denkt dat het toilet binnen een paar weken gebruikt kan worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu