Gezondheidsjurist Rijksuniversiteit Groningen: 'Denk na over milde vaccinatieplicht, anders zitten die arme studenten snel weer achter hun beeldschermpjes thuis'

Hoogleraar gezondheidsrecht Brigit Toebes van de Rijksuniversiteit Groningen vindt dat het kabinet moet nadenken over een milde vaccinatieplicht voor studenten.

Hoogleraar Brigit Toebes van de Rijksuniversiteit Groningen: ,,Als het de keus wordt tussen thuis zoomen of een vaccinatieplicht, dan ben ik er voor".

Hoogleraar Brigit Toebes van de Rijksuniversiteit Groningen: ,,Als het de keus wordt tussen thuis zoomen of een vaccinatieplicht, dan ben ik er voor". Foto: Kees van de Veen

Tot nu toe is zo’n plicht niet nodig omdat de Nederlanders zich ook zonder zo’n plicht massaal laten vaccineren, stelt premier Rutte. Onder studenten is de vaccinatiegraad alleen lager dan het Nederlandse gemiddelde ,,Ik hoop niet dat het alsnog misloopt met het aantal besmettingen en die arme studenten snel weer achter hun beeldschermpjes thuis zitten’’, stelt Toebes.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's