Gladde tegels Kardinge blijven liggen

Foto: Archief DvhN

Het stadsbestuur ziet geen aanleiding om tegels in zwembad Kardinge te vervangen. De Gehandicaptensportclub Groningen trok aan de bel nadat leden onderuit gleden.

Het stadsbestuur ziet geen aanleiding om tegels in zwembad Kardinge te vervangen. De Gehandicaptensportclub Groningen trok aan de bel nadat leden onderuit gleden.

Twee leden liepen gecompliceerde botbreuken op. Meer mensen gingen volgens de club onderuit op de gladde tegels. Zij kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Stroefheid
Het CDA en de Stadspartij stelden vragen aan het college van B en W. Ze willen weten waarom de tegels niet vervangen worden. Bij het 25-meter bad liggen twee verschillende soorten tegels. Volgens de club levert dat verwarring op, omdat stroeve exemplaren plots overgaan in gladde.

De gemeente liet onderzoek doen. Dat concludeert dat de stroefheid van beide varianten nauwelijks verschilt. Beide voldoen aan de normen. Bovendien, stelt het stadsbestuur, gaat het om incidenten. ‘Kardinge ontvangt jaarlijks circa 250.000 bezoekers in haar zwembaden en voor zover bekend zijn dit de enige ongevallen de afgelopen jaren met ernstig letsel.''

Eerder zei de sportclub in Dagblad van het Noorden al dat de normen blijkbaar niet deugen, omdat in de praktijk blijkt dat de vloer te glad is. De gemeente Groningen zegt de Gehandicaptensportclub nogmaals uit te nodigen voor een gesprek.

Letselschadespecialist
De leden die vielen, zijn verwikkeld in een traject met een letselschadespecialist. De verzekeraar keert niet uit. De zwemmers vinden dat de gemeente over de brug moet komen, omdat de vloer te glad is.

Renovatie
Sportcentrum Kardinge werd een kleine tien jaar geleden gerenoveerd. Toen werd ook een nieuwe vloer gelegd. In 2013 en 2014 werd een deel van de tegels vervangen. Het werd te duur om alle tegels te vervangen, waardoor er nu verschillende soorten in het zwembad liggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu