Glas en spijkers op strand in Veendammer recreatiegebied: 'Dit loopt de spuigaten uit’

Het is een bende in recreatiegebied Borgerswold in Veendam. Foto: DvhN

Vandalen gooiden glas en spijkers op en bij het zandstrand bij het Koetshuis in Borgerswold. De overlast in het Veendammer recreatiegebied loopt de spuigaten uit. Dat stellen medewerkers van de gemeente en ondernemers in het park.

Medewerkers van de gemeente keken maandagmorgen hun ogen uit. Op het zandstrand, in het gras en bij de picknicktafels waren handenvol spijkers neergegooid. Op de grens van zand en water lagen tal van kapotte bierflesjes. Het strand en de zonneweide zijn behalve bij jongeren ook geliefd bij gezinnen met jonge kinderen.

 

Uitkijken geblazen

,,We hebben veel meegemaakt de afgelopen jaren. Dit loopt de spuigaten uit’’, vertelt een medewerker van de gemeente. Uit de gemeentewerkplaats werd een magneet gehaald die met een touw door het gras werd getrokken. Tientallen spijkers werden zo verzameld. Toch blijft het uitkijken geblazen. ,,Ik kan niet garanderen dat we alles hebben kunnen vinden’’, waarschuwt de man.

Nu het deze week opnieuw strandweer wordt raadt hij bezoekers dan ook aan goed uit te kijken. Ook als mensen het water in gaan. ,,De jongste sport is om bierflesjes het water in te gooien en die met andere bierflesjes kapot te smijten. Het glas laten ze uiteraard liggen.’’

‘Zo erg heb ik het nog niet meegemaakt’

Elke werkdag worden strand en recreatiegebied zo goed als mogelijk opgeruimd. ,,Het is vechten tegen de bierkaai. Ik werk hier al jaren. Zo erg als dit seizoen heb ik het nog niet meegemaakt.’’ Ook de drijflijn die markeert waar het (voor kinderen) veilig zwemmen is, wordt regelmatig doorgeknipt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu