'Goede afspraken met NAM over versterking vier Groninger scholen'

Basisschool De Vuurtoren in de Groninger wijk Lewenborg. Foto: DvhN

Vier scholen van de groep Openbaar Onderwijs Groningen (OOG) hebben te maken met bouwprojecten die aardbevingsbestendig uitgevoerd moeten worden.

De onderwijsgroep is actief in de gemeente Groningen en bestaat uit 36 scholen. Nieuwbouwprojecten voor scholen in de Oosterparkwijk, Meerstad en Engelbert moeten aardbevingsbestendig worden uitgevoerd.

Dit geldt ook voor de uitbreiding van lokalen van basisschool De Vuurtoren in Lewenborg. Eerder onderzoek wees uit dat alle scholen veilig zijn. In de begroting van de onderwijsgroep over 2019 staat dat de afstemming met de NAM over de kosten van deze bouwprojecten een 'lange doorlooptijd' vergt.

‘Afstemming verloopt prima’

„Uitsluitsel over toewijzing is er niet altijd voordat de kosten zijn gemaakt. Bij een uiteindelijke afwijzing moet Openbaar Onderwijs Groningen deze kosten zelf dragen. De afstemming met de NAM verloopt prima. Er is goed contact en er worden goede afspraken gemaakt”, aldus woordvoerder Joyce Dekker van de onderwijsgroep. „De insteek is dat de NAM de kosten betaalt van het aardbevingsbestendig bouwen van de nieuwbouwprojecten. We werken volgens de regels van de NAM en de NAM is ook intensief betrokken bij het traject.”

Naar verwachting wordt de laatste van de scholen in het najaar van 2020 opgeleverd. Volgens Dekker is de kans klein dat de onderwijsgroep zelf op moet draaien voor de kosten. Dat heeft te maken met de afspraken die met de NAM zijn gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu