Goedkopere caravan kopen? In Marum worden ze met korting verkocht na lokale hagelbui (+video)

Een lokale hagelbui richtte vorige week donderdag forse schade aan bij het Marumer caravanbedrijf NCC. Nu moeten ze met hagelschade worden verkocht.

Ten tijde van de hagelbui stonden op het eigen terrein bij het bedrijf honderd nieuwe en gebruikte caravans die nog verkocht moeten worden. Daarnaast waren er vijftig caravans die toebehoren aan klanten van het bedrijf.

Schade is cosmetisch

Volgens NCC-directeur Marc Vos liepen alle 150 caravans schade op. Zijn bedrijf is een actie begonnen om de honderd eigen caravans met hagelschade te verkopen. In verband met de schade worden de caravans aangeboden met kortingen die bij de gebruikte exemplaren variëren van 1000 tot 1500 euro en bij de nieuwe van 1000 tot 4000 euro.

Volgens Vos is het aan de kopers of ze de hagelschade aan hun voertuigen laten zitten, of herstel laten plegen. ,,In principe is de hagelschade cosmetisch. De schade tast de functionaliteit van de caravans niet aan’’, verzekert hij.

Extra klanten

Dat het caravanbedrijf ervan afziet op dit moment zelf het herstel ter hand te nemen, heeft een praktische reden: ,,Met de zomervakantie voor de deur is het nu heel druk bij ons. Het ontbreekt ons domweg aan tijd om de schade aan de caravans te herstellen’’, zegt Vos. Hoewel zijn bedrijf verzekerd is voor hagelschade, kost het incident het Marumer caravanbedrijf wel geld, zo laat hij weten.

De kortingsactie leidde de afgelopen dagen tot een toeloop van extra klanten. Vos: ,,In vijf dagen tijd verkochten wij twintig caravans.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu