Golfclub krijgt na kwart eeuw eigen toilet en douche. GC Westerwolde koopt luxe strandpaviljoen Waternimf aan het Oldambtmeer

Paviljoen Waternimf in Midwolda is afgebroken en wordt op de golfbaan van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde weer opgebouwd.

Paviljoen Waternimf in Midwolda is afgebroken en wordt op de golfbaan van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde weer opgebouwd. Foto: DVHN

Ze zijn blij bij golfclub (GC) Westerwolde. Na een kwart eeuw krijgt de club eindelijk de beschikking over sanitair en kleedkamers. ,,Het schuurtje wat er nu staat krijgt een andere invulling.”

Strandpaviljoen De Waternimf aan het Oldambtmeer in Midwolda, tot afgelopen recreatieseizoen nog vol in bedrijf als horecalocatie, wordt het nieuwe onderkomen voor de golfclub. Het verhuist van de waterkant naar de golfbaan.

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) liet GC Westerwolde vorig jaar per brief weten dat de huisvesting niet je-van-het was. In ieder geval geen visitekaartje voor gasten. In een van de drie zeecontainers is provisorisch een toilet geïnstalleerd. De brief kan worden opgevat als een tik op de vingers.

,,Dat het niet goed was, zagen we zelf ook wel”, zegt clubvoorzitter Everhard Telkamp. ,,Niet alleen voor de gasten van bezoekende golfclubs, ook onze eigen leden hebben recht op betere faciliteiten. Al zwetend weer in je auto stappen is niet goed.”

Het graafwerk kan beginnen

De brief van de NGF was een stok achter de deur de accommodatie te verbeteren. ,,We waren wel genoodzaakt uit te zien naar een mooi clubhuis. Viavia viel het oog op een advertentie waarin een luxe paviljoen te koop stond, de Waternimf.”

De achterliggende jaren heeft de golfclub al geld gespaard. Noodzakelijk, want met de aankoop, afbouw en opbouw van het gebouw zijn veel euro’s gemoeid. ,,Gelukkig hebben we geld tegen gunstig tarief kunnen lenen.” Al met al, inclusief installatie van douches, toiletten en kleedruimtes gaat het om een investering van een ton. Nog deze week wordt begonnen met het graafwerk. Volgende week liggen de onderdelen van de Waternimf in Vlagtwedde.

De driehonderd leden hoeven niet direct te vrezen voor contributieverhoging. Dat is volgens Telkamp niet aan de orde. ,,We willen ze ook niet het vel over de oren trekken. Hoeft ook niet, want we zijn een financieel gezonde club. En vergis je niet in de kosten. We hebben bijvoorbeeld van maart tot november twee mensen in dienst die dagelijks de baan onderhouden.”

In top 5 moeilijkste holes

De baan bestaat uit 9 holes en valt daarmee in de categorie B. Een grotere baan, meer holes, is mogelijk want er ligt nog grond. Maar dat is iets voor later. Hoewel het een zogenaamde B-baan is, heeft het een goede naam. ,,Onze eerste hole staat bijvoorbeeld in de top 5 van de moeilijkste holes van heel Nederland. De hole bevindt zich op een eiland met water eromheen. Jaarlijks verdwijnen duizenden golfballen in het water. Die worden er tijdens snoeiwerkzaamheden in het voor- en najaar door een groep vrijwilligers, onze Beverclub, weer uitgehaald. Zo’n bal kost toch 4 tot 5 euro.”