Goudvondst in schoen bij kringloopbedrijf

groningen Een medewerker van Kringloop + aan de Diamantlaan in Groningen trof woensdag in een zak met schoenen zes gouden kettingen met een waarde van enkele honderden euro’s aan.

De eigenaren waren de sieraden al enkele maanden kwijt. ,,Dat is geen gewone schoeiseldonatie”, stelde medewerker Ramon Haaksma vast. ,,Als je zoiets vindt, dan weet je dat het niet klopt.”

Hij trof in een schoen vijf gouden kettingen aan. Een daarvan was voorzien van een munt van 10 gulden uit 1875. Verder vond hij een witgouden ketting afgezet met briljantjes. ,,Die ketting alleen al is enkele honderden euro’s waard”, schat Haaksma. Hij bracht meteen de bedrijfsleider en zijn collega’s op de hoogte. ,,Een dag eerder had ik op televisie gezien hoe bij politiebureaus gevonden voorwerpen, zoals volle portemonnees, verdwijnen. Zo moest dat hier niet gaan.”

In de zak met schoenen werd een telefoonnummer aangetroffen. Dat leidde naar de rechtmatige eigenaren. De vrouw zei dat ze maanden heeft gezocht naar de kettingen. Ze was ze kwijtgeraakt na een vakantie in Italië.

Donderdagmiddag heeft de vrouw, die zich schaamt dat ze haar waardevolle spullen met oude schoenen had weggedaan, de sieraden opgehaald bij de medewerkers van het kringloopbedrijf. Een cadeautje voor de eerlijke vinder had ze niet bij zich. ,,Ze komt morgen nog taart brengen en denkt nog na over een vindersloon”, aldus Haaksma.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu