Graanrepubliek als theatervoorstelling in voetsporen van Pauperparadijs, Boer Koekoek en 14 Johan Cruijff? Voormalige fabriek De Toekomst is in beeld als locatie

V.l.n.r. : Schrijver Frank Westerman (De Graanrepubliek) regisseur Tom de Ket en Edwin van der Woude voor de boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda.

V.l.n.r. : Schrijver Frank Westerman (De Graanrepubliek) regisseur Tom de Ket en Edwin van der Woude voor de boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda. Eigen foto

Het boek De Graanrepubliek van Frank Westerman is in beeld voor een locatie theatervoorstelling naar voorbeeld van de zo bewierookte en veel bezochte voorstelling Het Pauperparadijs in Veenhuizen.

Theaterproducent Out-Of-Office Productions, ook verantwoordelijk voor Het Pauperparadijs, heeft vrijdag het Oldambt bezocht om sfeer te snuiven en de mogelijke locatie bekeken. Voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda komt in aanmerking als locatie. Het Rijksmonument is geschikt, omdat het een connectie heeft met het verhaal van de Graanrepubliek en de voorstelling zou onder dak kunnen plaatsvinden. Dit in tegenstelling tot Het Pauperparadijs dat in de openlucht wordt opgevoerd.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's