Green Airlines kan zonder toestellen niet vliegen maar online maatschappij blijft welkom op Groningen Airport Eelde. 'Honderden mensen zijn hier de dupe van'

Groningen Airport Eelde hoopt dat Green Airlines snel een nieuwe partner vindt om vanaf de luchthaven naar de aangekondigde vijf Europese bestemmingen te kunnen vliegen.

De Embrear 190 van German Airways werd deze zomer feestelijk binnengehaald op Groningen Airport Eelde. Het vliegtuig heeft amper twee weken Eelde als thuishaven gehad.

De Embrear 190 van German Airways werd deze zomer feestelijk binnengehaald op Groningen Airport Eelde. Het vliegtuig heeft amper twee weken Eelde als thuishaven gehad. Foto DVHN/Peter Wassing

Het is de zoveelste tegenslag voor Groningen Airport Eelde (GAE). De Duitse online luchtvaartmaatschappij Green Airlines vloog vanaf 1 juli naar de Zuid-Europese vakantieoorden Mallorca, Ibiza, Faro en Corfu. Na amper twee weken moest het de vluchten staken, omdat de kleurcode van de bestemmingen in oranje was veranderd. GAE-woordvoerder Lizette van Dijken kan geen exacte aantallen noemen, maar verzekert dat ‘honderden mensen’ hier de dupe van zijn geworden.

German Airways verbreekt samenwerking

Nieuws

menu