Dorpen op grens van Groningen en Friesland slaan handen ineen om 'niemandsland' te promoten. 'Riviertje de Lauwers is verborgen parel'

De Lauwers is een prachtig plus veelzijdig riviertje en de dorpjes waar de stroom langs slingert, zijn het bezoeken waard. Dat droegen de zeven dorpen langs de grens tussen Groningen en Friesland zaterdag uit met de ‘Dag van de Lauwers’.

De dorpen langs de de rivier Lauwers hielden zaterdag een open dag om de schoonheid van het gebied onder de aandacht te brengen. Ze willen de rijke uitzichten en geschiedenis graag delen met anderen.

De dorpen langs de de rivier Lauwers hielden zaterdag een open dag om de schoonheid van het gebied onder de aandacht te brengen. Ze willen de rijke uitzichten en geschiedenis graag delen met anderen. Foto: Marcel van Kammen

Maaike Veenstra is overdonderd dat het dorpshuis Rehoboth in Gerkesklooster-Stroobos zaterdagmorgen tijdens de opening van de Dag van de Lauwers zó vol is. Als ambassadeur voor het dorp is ze nauw betrokken bij de promotiedag die zich richt op de dorpen en het gebied rondom het riviertje De Lauwers.

Nieuws

menu