Demonstrante Code Rood gewond in Farmsum na ingrijpen politie (update) (+video's)

Foto's: DvhN

De gemoedelijke sfeer bij de demonstratie bij het Tankenpark van de NAM in Farmsum is omgeslagen.

De politie gebruikte dinsdagavond wapenstokken nadat bij het hek duw en trekwerk ontstond met betogers. Daarbij werden meerdere demonstranten geslagen. Voor zover bekend raakte één persoon, een vrouw, daardoor gewond.

Er gaan ook geluiden op dat meer actievoerders gewond zijn. Het zou gaan om vijf personen van wie vier licht gewond zouden zijn. Rond 22 uur is een ambulance het terrein opgereden.

Volgens de politie was dat om hulp te bieden aan iemand die onwel was geworden. ,,Ambulancemedewerkers hebben de vrouw ter plaatse onderzocht. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis'', meldt een woordvoerder. 

 

Volgens de politie werd opgetreden omdat de demonstranten te dicht bij een hek kwamen. Dat was tegen de afspraken. ,,Agenten hebben meerdere malen gevraagd om bij de hekken weg te gaan. Daar is niet naar geluisterd. Hierdoor moest de politie optreden'', twittert de politie.

Na een half uur waren de actievoerders weg bij het hek en keerde de rust enigszins terug. Verslaggever Gerdt van Hofslot van Dagblad van het Noorden, die in Farmsum is, laat weten dat vijftig tot zestig personen met een bus terug zijn gekeerd naar het actiekamp in Leermens. Zij gaven te kennen geen gedoe te willen met de politie.

 

 

Nieuws

menu