Groen licht voor verkleind complex

Groen licht voor verkleind complex

Het vastgoedbedrijf Woldring Verhuur heeft goede hoop dat eind dit jaar kan worden begonnen met de bouw van 435 studio's voor starters en werkende jongeren aan de Friesestraatweg.

Het vastgoedbedrijf Woldring Verhuur heeft goede hoop dat eind dit jaar kan worden begonnen met de bouw van 435 studio's voor starters en werkende jongeren aan de Friesestraatweg.

Directeur Marcel Riegman baseert zijn positivisme op een uitspraak van wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) die namens het college groen licht heeft gegeven voor de plannen. Een ontwerp-bestemmingsplan ligt de komende zes weken ter inzage om te peilen of in de directe omgeving bezwaren leven.

Aangepast plan

De bezwaren kunnen komen van de bewoners van de appartemententoren aan de overzijde van het Reitdiep. De kopers kregen indertijd te horen dat zij hun vrije uitzicht in westelijke richting zouden houden. Het eerste plan van de woontorens tussen Friesestraatweg en Reitdiep is daarop in vorm en aantal (65 studio's minder) aangepast.

Op de plek waar de studio's moeten komen, staat nu nog een bedrijfspand van Woldring dat is verhuurd aan een bedrijf dat met aanzienlijke korting faillissementspartijen verkoopt. ,,De studio's die wij gaan bouwen hebben grotendeels, zo'n 90 procent, een afmeting van 35 tot 50 vierkante meter. De rest is groter of kleiner'', zegt Riegman.

Studio's, winkels en fitnesscentrum

De directeur hoopt dat het aangepaste plan bij de bewoners van de appartemententoren in de smaak valt. ,,Wij hebben de hoogte aangepast en een uitgebreide studie naar de bezonning en schaduwuitval van onze plannen laten maken. De afstand tussen beide complexen is 100 meter. Daar zullen deze bewoners geen last van hebben. Ik denk dat hun bezwaren zich meer richten op wat op de naastgelegen ACM-locatie komt.''

Behalve de woningen die in het complex moeten komen, is op de begane grond ruimte voor vijf winkels van elk 80 vierkante meter, een fitnessaccommodatie voor de bewoners en passanten, en een nieuw hoofdkantoor voor Woldring Verhuur dat nu nog in het Soephuisstraatje zetelt. Woldring Verhuur is het bedrijf dat is ontstaan uit Woldring Meubelen en Woldring Porselein en Servies. De winkels zijn acht jaar geleden verkocht, het vastgoed is in handen van Joop Woldring. Het bedrijf geldt als een grote verhuurder van studio's, appartementen en winkels.

De meest recente artist impression van het plan, getekend door Urban Climats Architects met op de voorgrond het Reitdiep.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu