GroenLinks komt met motie over duurzame sociale huurwoningen

Huurwoningen aan de Voermanstraat zijn duurzaam gemaakt. Foto archief DvhN

GroenLinks komt woensdag met een motie in de Groningse gemeenteraad over de verduurzaming van sociale huurwoningen. De fractie wil dat voordat sociale huurwoningen duurzaam worden gemaakt, huurders garanties krijgen over de besparing die dat oplevert voor de energierekening.

De gemeente heeft afspraken gemaakt met woningcorporaties over het verduurzamen van sociale huurwoningen. Door zo’n onderhoudsbeurt gaat de huur vaak omhoog, maar de energierekening omlaag. Omdat veel huurders van dat laatste onvoldoende overtuigd zijn, willen ze volgens GroenLinks vaak niet meewerken.

Raadslid Martijn van der Glas vindt het daarom nodig de huurders vooraf garanties te bieden, zodat ze sneller kiezen voor het energiezuinig maken van hun woning. ,,Dat is in de Voermanstraat al gedaan door woningstichting Lefier. Op die manier zullen ook de gemeentelijke duurzaamheidsdoelen sneller worden bereikt.”

GroenLinks vindt ook dat huurders meer ruimte moeten krijgen van corporaties om op eigen houtje energiebesparende maatregelen te treffen voor hun huis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu