GroenLinks wil coronatestbus die ook langs kleine kernen in provincie Groningen rijdt

Foto: Unsplash

De GroenLinks-fracties in Provinciale Staten van Groningen en Groninger gemeenten vinden dat er een coronatestbus, een mobiele testlocatie, moet komen die ook langs kleine kernen in de provincie Groningen rijdt.

GGD Groningen heeft testlocaties in Groningen, Veendam, Farmsum en Grijpskerk. GroenLinks signaleert dat inwoners van kleine kernen zonder eigen vervoer bij klachten niet in staat zijn een van deze testlocaties te bezoeken. ‘Voor hen zit er vaak niets anders op dan zonder test in quarantaine te gaan tot de symptomen verdwenen zijn’, stelt ze in een persbericht.

Brief voor Koen Schuiling

GroenLinks heeft voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio Groningen daarom schriftelijk gevraagd de kleine kernen van de Groningse gemeenten te bedienen met een coronatestbus.

‘Al komt er maar eens per week een uurtje een bus langs. Dat zou de meest schrijnende gevallen al kunnen helpen om weer veilig aan het werk te kunnen’, meent Anneke Knip, lijsttrekker voor GroenLinks in de toekomstige gemeente Eemsdelta en fractievoorzitter van GroenLinks in de huidige gemeente Loppersum.

‘Gelijke kansen op testen’

Knip nam het initiatief voor de brief aan Schuiling. De fractievoorzitters van alle andere GroenLinks-fracties in Groningen ondertekenden de brief. Statenlid Stephanie Bennett: ‘De Veiligheidsregio heeft de verantwoordelijkheid om iedere inwoner van onze provincie gelijke kansen te geven op testen.’

Nieuws

menu