Groentehagel als gezond begin van de dag

Een gezond alternatief voor zoete cornflakes en hagelslag. Orfi food uit Groningen en Mont Blanc Foods uit Eelde denken daar wat voor bedacht te hebben: groentepops.

Een gezond alternatief voor zoete cornflakes en hagelslag. Orfi food uit Groningen en Mont Blanc Foods uit Eelde denken daar wat voor bedacht te hebben: groentepops.

De bedrijven zijn al een poosje bezig om dit nieuwe broodbeleg, dat lijkt op de welbekende vruchtenhagel, te maken. De groentepops worden de komende tijd getest en voorgelegd aan testpanels. Daarna willen ze de gezonde hagel, maar ook muesli en cruesli, produceren in Groningen en zo werk bieden aan tien tot vijftien personen.

De provincie Groningen ziet het plan wel zitten en maakte dinsdag bekend een subsidie van maximaal 150.000 euro toe te kennen. De gezonde hagelslag, muesli en cruesli wordt gemaakt van groente die anders wordt weggegooid omdat het bijvoorbeeld niet de juiste vorm heeft.

Leo den Hamer van Mont Blanc Foods en René van der Veen van Orfi Food zijn blij met de subsidie van de provincie. ,,We kunnen nu weer verder. De doelstelling is tweeledig. We maken iets wat gezond is en zorgen voor minder afval doordat minder voedsel wordt weggegooid. Dat streven past in deze tijd'', zegt Den Hamer.

Wanneer de groentehagel, muesli en cruesli precies op de markt komt, is moeilijk te voorspellen. De bedrijven mikken op zo snel mogelijk en dat is wat hen betreft binnen een jaar. Als ingrediënten worden groentesoorten gebruikt die veel mensen lusten, zoals wortel.

Den Hamer en Van der Veen richten zich voor de verkoop op supermarkten. Bovendien willen ze in de toekomst kijken naar nog meer producten, zoals chips en mueslirepen.

Nieuws

Meest gelezen

menu