Groningen Cityclub schrikt van ontoegankelijke binnenstad

De Groningen City Club gaat zich beraden over de ontoegankelijkheid van (horeca)bedrijven in de binnenstad voor een grote groep bezoekers.

Secretaris Alex Leuning schrok gisteravond van praktijkvoorbeelden op een door het CDA georganiseerd symposium in Martiniplaza. Verhalen van rolstoelers en slechtzienden die in gebouwen en op straat letterlijk en figuurlijk tegen onneembare drempels – en geparkeerde fietsen – op lopen.

Ze vertelden dat uitbaters er niet bij stilstaan dat zij niet alleen binnen moeten zien te komen, maar daarna ook nog eens (en vaak tevergeefs) bij een bereikbare wc... Rolstoelers worden zogenaamd op last van de brandweer geweigerd en blinden raken de weg kwijt door harde muziek.

Volgens Leuning is een gemeentelijke stadsergonoom zoals Zwolle die kent, ook wel wat voor Groningen. ,,Door de focus op toegankelijkheid te leggen, zorgt je dat er wat op gang komt.’' De initiatiefneemster van het symposium, gemeenteraadslid Anne Kuik, hoopt dat het symposium tot meer bewustwording leidt.

Bekijk hieronder welke onneembare drempels deze mensen moeten nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu