Groningen: bioboeren stimuleren

FOTO ARCHIEF DVHN / ANP ANP

De provincie wil boeren helpen die nadenken over de omschakeling naar de biologische landbouw. Het gaat zowel om akkerbouwers als melkveehouders.

De provincie wil boeren helpen die nadenken over de omschakeling naar de biologische landbouw. Het gaat zowel om akkerbouwers als melkveehouders.

Groeiende vraag
Volgens de provincie groeit de vraag naar bioproducten nog steeds. Biologische boeren houden nadrukkelijk rekening met het milieu en het welzijn van hun dieren. Om boeren enthousiast te maken voor de overschakeling, worden twee bijeenkomsten gehouden voor agrariërs die zich willen oriënteren op biologisch ondernemen.

Presentaties
Akkerbouwers zijn welkom op 23 maart in het informatiecentrum Biologische Landbouw Het Geweide Hof in Garmerwolde. Christoffel den Herder geeft dan een presentatie over omschakelen naar biolandbouw. Landbouwkundige Peter Brul, die veel ervaring heeft met ontwikkelingen van de biologische markt, zal de aanwezigen bijpraten over de marktkansen. Een biologische akkerbouwer gaat in op de praktijk.

Veehouders zijn 1 april welkom bij de familie Luring in Onstwedde. Daar wordt een soortgelijk programma gehouden, maar dan gericht op de biologische melkveehouderij. Ook hier zijn een landbouwvoorlichter en een boer aanwezig om praktische vragen te beantwoorden over biologische bedrijfsvoering en afzetmarkt. Ze zullen vertellen waar boeren die willen omschakelen mee te maken krijgen.

Provinciale ambities
De Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer is bij beide bijeenkomsten aanwezig om te vertellen over de provinciale ambities. Hij geeft daarmee ook het startsein voor het programma van de provincie om biologische landbouw in Groningen te bevorderen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu