Eerste tentoonstelling van Museum aan de A: Groningen en de slavernij. 'Het terrein van de Groningse West-Indische Compagnie lag hier pal achter'

Slavernij was dichterbij dan veel mensen denken. Onder de titel Slavernij. En de Groningers? laat Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat zien binnen de muren van de oudste steenhuizen van Groningen.

'Slavernij. En de Groningers?' is de allereerste tentoonstelling van Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

'Slavernij. En de Groningers?' is de allereerste tentoonstelling van Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Foto: Roelof Bos

Kleine vingers hebben aan de nootmuskaat gezeten. In de eerste tentoonstellingsruimte in Museum aan de A, voorheen het Noordelijk Scheepvaartmuseum, staat in de hoek het getal 14.000. De cijfers zijn gevuld met nootmuskaat. Blijkbaar vroegen enkele nieuwsgierige bezoekers zich af of de specerij écht in de cijfers zat. ,,Daar komt nog plexiglas overheen’’, laat woordvoerder Karlijn Donders weten.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's