Honderden mensen in De Biotoop in Haren halen opgelucht adem. 'Woningbouw voor yuppen' afgewend

Het gevaar van een dreigende sloop van De Biotoop is voorlopig afgewend. De bewoners en gebruikers van dit creatieve- en kunstenaarsbolwerk in Haren, hoeven tot zeker 2025 hun woon- en werkruimte niet op te geven.

Wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA, links) en Hans Biemans, vice-voorzitter college van bestuur RUG, ondertekenden donderdag de overeenkomst voor de overname van de Biotoop en de Hortus Haren door de gemeente Groningen.

Wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA, links) en Hans Biemans, vice-voorzitter college van bestuur RUG, ondertekenden donderdag de overeenkomst voor de overname van de Biotoop en de Hortus Haren door de gemeente Groningen. Foto: Arnoud Bodde

Het is de enige zekerheid die de gemeenteraad de 450 mensen die dagelijks in De Biotoop zijn, kan geven. Donderdag tekende wethouder Rik van Niejenhuis namens de gemeente Groningen voor de overname van De Biotoop en de Hortus. Het complex is daarmee niet langer in bezit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het komende jaar worden plannen ontwikkeld voor het gebied.

RUG heeft vertrouwen in wethouder