Groningen heeft eigen energiewinkel

Groningen Onder grote belangstelling heeft de Groninger wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) woensdag de eerste energiewinkel van de lokale energiecoöperatie Grunneger Power geopend.

Belangstellenden, leden en klanten (de coöperatie levert stroom en gas van het eigen coöperatieve energiebedrijf NLD Energie) kunnen in de winkel terecht voor persoonlijk advies en informatie. Er zijn binnenkort ook gezamenlijke spreekuren met ‘Slim wonen met energie’.

Directeur Steven Volkers van de coöperatie, die ruim duizend leden telt, noemt het ‘een tussen haakjes ouderwetse, ambachtelijke winkel waar je nog met pen papieren formulieren kunt invullen en rechtstreeks te woord wordt gestaan’.

Grunneger Power is opgericht om de energietransitie in de stad, Haren en Ten Boer te versnellen en helpt buurten en wijken met initiatieven op dat gebied.

NLD Energie is een gezamenlijk initiatief van Grunneger Power met een grote groep andere coöperaties uit Groningen, Friesland en Drenthe. Zij gebruiken de winst van het noordelijke energiebedrijf voor dezelfde doeleinden.

Nieuws

Meest gelezen

menu