Groningen helpt ondernemers met 750.000 euro vooruit op het web. 'Midden- en kleinbedrijf zit hier om te springen'

Groningse ondernemers kunnen voortaan met financiele steun van de provincie hun digitale dienstverlening op poten zetten. De provincie stelt daarvoor een fonds van 750.000 euro beschikbaar.

Na de langdurige lockdown en lege winkelstraten (zoals hier in Winschoten) zoeken middenstanders en andere kleine ondernemers nieuwe markten op het internet. De provincie Groningen helpt financieel een handje.

Na de langdurige lockdown en lege winkelstraten (zoals hier in Winschoten) zoeken middenstanders en andere kleine ondernemers nieuwe markten op het internet. De provincie Groningen helpt financieel een handje. Foto: Archief Huisman Media

Sinds corona de deuren langdurig gesloten hield, proberen veel bedrijven alsnog mee te komen in de wereld van de webshops. Aangezien de pandemie ook de kas voor een groot deel heeft leeggetrokken is er grote behoefte aan een financieel steuntje in de rug om daar professioneel werk van te maken.

MKB’ers kunnen steun in de rug goed gebruiken

,,Het midden- en kleinbedrijf zit hier om te springen’’, zegt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol. De steun richt zich op bescheiden investeringen tussen de 20 en 40.000 euro maar beloopt wel 70 procent van de kosten. Dat kan kleine ondernemers na de zware coronaperiode net het zetje geven om een webshop op te zetten of zich anderszins op het internet te storten.

Het geld voor de nieuwe regeling komt uit het Coronafonds dat de provincie heeft opgezet om ondernemers en organisaties door de crisis te loodsen. Daarin is 11,5 miljoen euro beschikbaar voor onder meer banenbehoud of scholing. Voor de nieuwe steunregeling moeten ondernemers aankloppen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland: www.snn.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu