Groningen pakt sfeerloze entree hoofdstation aan. Stadsbalkon en busgebied gaan compleet op de schop. Dit zijn de nieuwe plannen

De noordkant van het hoofdstation in Groningen is sfeerloos en geen visitekaartje voor de stad. Daarom denkt het gemeentebestuur na over de sloop van het Stadsbalkon en woningbouw in het ‘kale en winderige’ busgebied.

Het Stadsbalkon in Groningen gaat verdwijnen. Voordat het zover is moet er wel een alternatieve plek worden gevonden voor de stalling van 5500 fietsen.

Het Stadsbalkon in Groningen gaat verdwijnen. Voordat het zover is moet er wel een alternatieve plek worden gevonden voor de stalling van 5500 fietsen. Archief Corné Sparidaens

Het stationsgebied in Groningen gaat aan beide zijden van het spoor flink op de schop. De gemeente ziet mogelijkheden om een einde te maken aan de discussie over het omstreden Stadsbalkon, dat door veel Groningers wordt gezien als een lelijke betonnen kolos. Het gemeentebestuur ziet graag dat reizigers, die vanaf het hoofdstation de stad in gaan een ‘geborgener beeld’ voorgeschoteld krijgen in de vorm van een mooi groen stationsplein.