Groningen scheldt sportclubs drie maanden huur kwijt

Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Sportclubs in Groningen die een gebouw huren van de gemeente, krijgen de huur voor de periode van 1 maart tot 1 juni terug. Wethouder Inge Jongman (CU) wil zo voorkomen dat verenigingen door corona in geldnood komen.

De gemeente betaalt de sportvereniging in totaal 539.000 euro huur terug. Daarvoor krijgt ze geld via een compensatieregeling van de rijksoverheid.

„Ik vind het heel fijn om te zien dat eerst de jeugd en nu ook steeds meer volwassenen weer kunnen sporten”, zegt wethouder Jongman. „Maar de afgelopen maanden heeft alles stilgelegen.”

‘Sporten op afstand gaat heel goed’

Door de maatregelen tegen het coronavirus konden sportclubs niet van hun accommodaties gebruik maken. Bovendien liepen verenigingen inkomsten uit de kantines mis. Een zware tegenvaller, stelt Jongman. „Daarom brengen we van 1 maart tot en met 1 juni geen huren in rekening.”

De wethouder is tevreden over de manier waarop sporters en trainers omgaan met de nieuwe afstandsregels. „Het is even wennen als je zoiets opstart, maar we zien op alle velden dat het heel goed gaat.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu