Groningen slibt dicht. Het Julianaplein, het drukste kruispunt van het Noorden, gaat op de schop voor nieuwe ringweg. Met deze omleidingen en nieuwe routes moet je rekening houden

Groningen sluit binnenkort opnieuw autoroutes af om de nieuwe ringweg te kunnen bouwen. Komend weekeinde gebeurt dat bij het Julianaplein.

Het Julianaplein vorige weken. De grote zandbulten geven aan waar de route Assen−Hoogezand straks komt te liggen in de tijdelijke situatie. De weg uit Drachten komt daar dwars op. Pal naast de huidige brug over het Noord-Willemskanaal is daartoe een noodbrug in aanbouw. De routes tussen De Wijert (boven) en de Rivierenbuurt (linksonder), die links onder de ringweg doorgaan, verdwijnen in november. Verkeer tussen Assen en Emmaviaduct (onder) gaat dan in beide richtingen langs het water onder de ringweg door.

Het Julianaplein vorige weken. De grote zandbulten geven aan waar de route Assen−Hoogezand straks komt te liggen in de tijdelijke situatie. De weg uit Drachten komt daar dwars op. Pal naast de huidige brug over het Noord-Willemskanaal is daartoe een noodbrug in aanbouw. De routes tussen De Wijert (boven) en de Rivierenbuurt (linksonder), die links onder de ringweg doorgaan, verdwijnen in november. Verkeer tussen Assen en Emmaviaduct (onder) gaat dan in beide richtingen langs het water onder de ringweg door. Foto: Rijkswaterstaat

Vrijdagavond om 22.00 uur gaan op het Julianaplein in Groningen de routes van het Emmaviaduct naar Hoogezand (linksaf) en Drachten (rechtsaf) dicht. Ook de snelle (verkeerslichtvrije) verbinding van de ringweg (uit Hoogezand) naar de binnenstad verdwijnt.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu