Provincie Groningen steekt 11,4 miljoen in stikstokstofgevoelige Natura2000-gebieden in Westerwolde, het Lauwersmeergebied en het Zuidelijk Westerkwartier

De provincie Groningen steekt tot en met 2023 in totaal 11,4 miljoen euro in natuurherstel in stikstofgevoelige Natura2000-gebieden in Westerwolde, het Lauwersmeergebied en het Zuidelijk Westerkwartier.

Het Lieftinghsbroek, het oudste oerbos van Groningen, is een van de natuurgebieden in de provincie die dankzij extra geld van het rijk kunnen werken aan natuurherstel.

Het Lieftinghsbroek, het oudste oerbos van Groningen, is een van de natuurgebieden in de provincie die dankzij extra geld van het rijk kunnen werken aan natuurherstel. Foto: Archief Harry Tielman

Het rijk stelt dat geld beschikbaar uit de landelijke pot van 300 miljoen voor maatregelen om de impact van de stikstofuitstoot op de natuur in Nederland fors terug te dringen. Door bodemverzuring als gevolg van de neerslag van stikstof worden veel plant- en diersoorten ernstig bedreigd.

Nieuws

Meest gelezen

menu