Groningen verbiedt benefiet Satudarah

De gemeente Groningen verbiedt een benefietavond waarvan motorclub Satudarah medeorganisator is.

De gemeente Groningen verbiedt een benefietavond waarvan motorclub Satudarah medeorganisator is.

'Ik Trakteer'

Het evenement zou vrijdag 27 november zijn in buurthuis De Oliemolen aan de Oliemuldersweg in Groningen. De opbrengst was bedoeld voor kinderen uit armoedegezinnen en kinderen in het asielzoekerscentrum in de stad.

Het gaat om een initiatief van de Groninger afdeling van Satudarah en de liefdadigheidsstichting ‘Ik Trakteer'.

De organisatie en het buurthuis hebben te horen gekregen dat burgemeester Peter den Oudsten de avond verbiedt.

Discriminatie

,,Dit is bij het schofterige af. Pure discriminatie'', reageert beheerder Henk Leugs van het buurthuis. ,,De officiële lezing is dat we alleen een vergunning hebben voor wijkfeestjes.''

De organisatie had voor de benefietavond een scala aan artiesten gestrikt, onder wie Satudarahlid Ben Saunders en Danjil Tuhumena uit Appingedam, die het clublied van de motorvereniging maakte.

Tegenstander

Burgemeester Den Oudsten was dinsdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Hij staat bekend als fervent tegenstander van zogenaamde outlaw motorgangs. Als burgemeester van Enschede zette Den Oudsten in 2012 met harde hand Satudarah de stad uit.

De motorclub is omstreden en regelmatig negatief in het nieuws vanwege criminele activiteiten, zoals mishandeling, witwassen, seksuele uitbuiting en moord.

'Basisrecht'

De Groningse afdeling van Satudarah heeft in een reactie op Facebook geen goed woord over voor Den Oudsten. ‘Grondrechten, basisrecht die je hebt als burger, daar neemt u het niet zo nauw mee. Waarom probeert u te dwarsbomen wat wij organiseren?'

Foto: Archief DvhN

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu