Groningen voert extra coronamaatregelen in: horeca in het centrum gaat op vrijdag- en zaterdagnacht na 1.30 uur 'op slot'

In de smalle uitgaansstraten in de Groningse binnenstad (hier de Peperstraat) wordt het soms te druk: burgemeester Koen Schuiling neemt maatregelen. Foto: Archief DvhN

Groningen voert extra maatregelen door in de strijd tegen de dreigende verspreiding van het coronavirus. Burgemeester Koen Schuiling maakte donderdag op een persconferentie bekend dat er per direct op vrijdag- en zaterdagnacht in horeca binnen de Diepenring vanaf 1.30 uur een toegangsstop geldt.

De maatregelen worden volgens Schuiling - tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen - genomen omdat er in de bewuste nachten te grote drukte voor de deur ontstaat. Daardoor zou het praktisch onmogelijk zijn om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Mensen die om 1.30 uur al in een horecagelegenheid zijn, mogen blijven tot sluitingstijd. Alle terrassen sluiten wel om 1.30 uur en om uiterlijk 2.00 uur moeten de terassen daadwerkelijk leeg zijn.

Eetgelegenheden, nachtwinkels en verkooploketten

Alle eetgelegenheden, nachtwinkels en verkooploketten in het centrum sluiten vrijdag- en zaterdagnacht om 1.30 uur. Eventuele bezoekers moeten op dat tijdstip het pand verlaten, meldt Schuiling.

Ook lachgas mag na 1.30 uur niet meer verkocht worden binnen de Diepenring.

Tijdelijk gesloten

Ondernemingen die zich niet aan de maatregelen houden, lopen het risico om tijdelijk gesloten te worden. De nieuwe regels gelden vooralsnog voor onbepaalde tijd. Er wordt wekelijks geëvalueerd, aldus Schuiling.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu