Groningen vraagt scherpere kaders Den Haag over stikstofreductie: gedeputeerde wil weten met welke boodschap hij de boer op kan

Groningen wil duidelijker kaders van Den Haag voor de stikstofreductie in de landbouw. Om boeren mee te krijgen in de noodzakelijke veranderingen moet de provincie zekerheid hebben over de beschikbare tijd, beleidsruimte en geld.

De stikstofdoelen voor Groningen zijn haalbaar, denkt gedeputeerde Johan Hamster, maar dan moet Den Haag wel scherper aangeven met welke boodschap hij de boer op kan.

De stikstofdoelen voor Groningen zijn haalbaar, denkt gedeputeerde Johan Hamster, maar dan moet Den Haag wel scherper aangeven met welke boodschap hij de boer op kan. Foto: Archief ANP

Dat schrijft het provinciebestuur in een reactie op de stikstofplannen van ministers Christianne van der Wal en Henk Staghouwer. De provincies hebben een jaar de tijd om samen met de landbouwsector een route uit te stippelen om de stikstofuitstoot binnen acht jaar met de helft terug te dringen.

‘Om boeren mee te krijgen in deze transitie moet het perspectief echt scherper’

Nieuws

menu