Groningen ziet geen brood in gemeentelijk schoonmaakbedrijf

Groningen wil alle schoonmaakwerk in eigen huis halen om de positie van het personeel te verbeteren. Maar dat kost nog wel even tijd. Foto: Shutterstock

In gemeentelijke loondienst gaan schoonmakers er financieel fors op vooruit, maar dat gaat de gemeente Groningen ook heel veel meer geld kosten.

Dat blijkt uit onderzoek naar de voor- en nadelen van een vast dienstverband voor de tachtig uitzendkrachten die Groningen nu nog inhuurt voor de schoonmaak van 76 gemeentelijke gebouwen. Ze krijgen niet de lonen en arbeidsvoorwaarden die voor het merendeel van het overig gemeentepersoneel gelden.

Nettomaandinkomen zou 184 euro hoger zijn

Een vast contract voor alle schoonmaakpersoneel is een politieke ambitie van coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en D66. In hun college-akkoord spraken zij begin vorig jaar af dat ze de kansen daarvoor in kaarten zouden brengen. Volgens de vier partijen moet de gemeente als ‘modelwerkgever’ schoonmakers een ‘gelijkwaardige plek’ geven aan het overige personeel.

Onderzoek wijst uit dat medewerkers er bij een overgang van de uitzend- naar de gemeente-CAO fors op vooruit gaan. Zowel in netto-inkomen (+184 euro per maand) als in de jaarlijkse loonsverhoging en allerlei toeslagen. Navraag in Amsterdam, dat al eerder een gemeentelijk schoonmaakbedrijf oprichtte, leert bovendien dat het werkplezier flink toeneemt.

Daar staat echter tegenover dat het ook veel duurder is. Nu is de gemeente 1,2 miljoen euro kwijt voor de uitbesteding van alle schoonmaakwerk aan vijf uitzendbureaus. Als ze dat allemaal in eigen huis zou halen, kost dat 1,9 miljoen, niet alleen aan de directe lonen, maar ook aan teamleiders en schoonmaakmaterieel. Gerekend over tien jaar loopt dat prijsverschil op tot 8,2 miljoen.

Te groot verschil, aldus college

Dat is volgens het college een te groot verschil voor een te bescheiden positieverbetering van het schoonmaakpersoneel. Terwijl dat doel ook valt te bereiken door scherpere eisen te stellen bij een nieuwe aanbesteding aan uitzendorganisaties. Die staat eind volgend jaar weer voor de deur als de huidige contracten aflopen.

Het college stelt de gemeenteraad voor om af te zien van een gemeentelijk schoonmaakbedrijf. In plaats daarvan wil het straks concrete contractafspraken maken met nieuwe uitzendpartners: tégen onderbetaling en vóór onder meer werkdrukverlaging en betere opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Nieuws

Meest gelezen

menu