Groninger (37) verdacht van moderne drugshandel: op het dark web

Dark web. Foto archief DVhN

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijftien maanden celstraf (waarvan vijf voorwaardelijk) geëist tegen de 37-jarige J.H. uit Groningen wegens moderne drugshandel.

Vanuit zijn kamer

De man verkocht, zegt het OM, harddrugs op Silk Road, te vinden op het zogeheten dark web, in de krochten van het internet. H. zou opereren vanuit zijn kamer in een woonpand aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen.

Na meerdere anonieme meldingen deed de politie een inval in de woning. Er werden verschillende soorten harddrugs gevonden, te veel voor eigen gebruik zoals de verdachte beweert. Volgens het OM werden naast de drugs zaken aangetroffen die duiden op handel. Er zou worden betaald met bitcoins. Volgens het OM is hier sprake van een hedendaagse voortzetting van de aloude drugshandel. Groot verschil: moderne drugshandel gaat niet gepaard met overlast van junkies aan de deur.

Verdachte ontkent

De verdachte ontkent de handel. Dat hij actief was op het dark web erkende hij wel: ,,Ik vond het fascinerend wat daar allemaal gebeurde. Ik draafde een beetje door.’’ Volgens advocaat Mathieu van Linde zijn er vermoedens, maar zijn er geen concrete bewijzen die die vermoedens ondersteunen.

Uitspraak over twee weken.

Nieuws

Meest gelezen

menu