Groninger Archieven roept Groningers op letterlijk geschiedenis te schrijven door een 'ongewone, gewone dag' te beschrijven

De zusjes Puck (8 jaar) en Coosje (6) kunnen niet naar school vanwege de coronacrisis. Foto: Kees van de Veen

De Groninger Archieven roept alle Groningers op maandag 20 april geschiedenis te schrijven door een dag uit hun, vanwege de coronacrisis ongewone, dagelijkse leven te beschrijven.

Uitgangspunt is dat onze dagen er in deze coronatijden anders uitzien dan normaal. De Groninger Archieven, het regionaal historisch centrum voor zowel de provincie als de gemeente Groningen, vraagt Groningers in een digitaal of fysiek document te laten zien hoe zo’n dag, bij voorkeur maandag 20 april, verloopt.

Dat kan in de vorm van een brief, dagboek of gedicht, maar ook in een geluidsopname, tekening, schildering, stripverhaal, film of foto’s.

(Tekst leest door onder de video)

Digitaal of fysiek versturen

De (beeld)verhalen kunnen tot 1 mei via een formulier op www.groningerarchieven.nl (vanaf maandag beschikbaar) worden ingezonden; onder vermelding van Een ongewone, gewone dag . Per post versturen (met het uitgeprinte en ingevulde inzendformulier) kan ook: Cascadeplein 4, 9726 AD Groningen.

De Groninger Archieven neem alle inzendingen op in de archieven. De digitale stukken zijn op termijn in te zien op de website, terwijl de fysieke stukken in de toekomt kunnen worden opgevraagd in de studiezaal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu