Groninger Dorpen komt met handboek voor leefbaarheid

Foto: Groninger Dorpen.

De vereniging Groninger Dorpen heeft samen met leden en overheidsorganisaties de Actieve Dorpen Aanpak ontwikkeld (ADA): een handboek voor leefbaarheid in de dorpen van Groningen.

ADA, een handboek dat als website wordt uitgegeven, werd donderdag gelanceerd in de KunstKerk in Warffum, tijdens de Groninger Dorpendag.

‘Een goede samenwerking tussen dorpsbewoners, dorpsorganisaties en gemeenten is meer dan ooit van cruciaal belang om zaken over en weer voor elkaar te krijgen’, schrijft Dorpenvereniging.

‘Groninger Dorpen bundelt ervaringen uit de praktijk in een digitaal handboek, met een stappenplan en aansprekende voorbeelden. ADA is ontwikkeld voor én met dorpsbewoners, dorpsorganisaties en met overheidsorganisaties.’

Dorpentour

De lancering van ADA is niet een eindresultaat, maar het begin, stelt Groninger Dorpen. ‘Leerervaringen, adviezen en suggesties van de website worden ook na de lancering tijdens een dorpentour langs verschillende dorpen in alle gemeenten met dorpsorganisaties, dorpsbewoners en gemeenten met elkaar uitgewisseld. Door meer en slimmer samen te werken wil Groninger Dorpen de leefbaarheid in het prachtige Groningen een positieve prikkel geven.’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu