Groninger Museum wordt selfiespot voor fans van The Rolling Stones

Midden op de H.N. Werkmanbrug is een selfiespot met een logo van van Stones neergezet.  Foto: Willem Groeneveld

Fans van The Rolling Stones moeten bij het Groninger Museum zijn. Op de H.N. Werkmanbrug is een selfiespot met een metershoog logo van de Stones neergezet. 

De voet van het tijdelijke standbeeld is verpakt in een rits, verwijzend naar de titel van de expositie Unzipped The Rolling Stones , die met ingang van 14 november in het Groninger Museum is te zien. Het is voor Stones-fans even dé plek om selfies voor Instagram te schieten.

Europese primeur voor Groningen

Tot nu was de expositie vol exclusief materiaal alleen te zien in Amerika en Azië, maar vanaf 14 november wordt het gedocumenteerde leven van Mick Jagger en zijn Stones in Groningen tentoon gesteld.

Een mooie Europese primeur voor het Groninger Museum. Dankzij Eurosonic Noorderslag is Groningen een bakermat van de Europese pop- en rockmuziek. Het Groniner Museum liet met David Bowie Is   al zien een goede locatie te zijn voor tentoonstellingen met grote internationale allure.

Rolling Stones en fotograaf Andy Zuidema

Om Groningen alvast een beetje warm te draaien wordt het museum beetje bij beetje in de Stones-sferen gehesen. Er zit ook een Gronings tintje aan de expositie. In het museum komt werk te hangen van fotograaf Andy Zuidema. De Groninger heeft de Stones een keer mogen fotograferen en valt met zijn werk in de smaak, zowel bij het management van The Rolling Stones als het Groninger Museum.

Conservator Muriel Ramuz: ,,Andy valt op vanwege de kwaliteit van zijn werk. Hij maakt momentopnames die zelf een verhaal vertellen, en wekt met zijn foto’s het gevoel van dat vastgelegde moment weer op.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu