Groninger Sandro Kortekaas verbannen van Facebook

De door Facebook geweigerde foto dreigt steeds meer accounts te blokkeren

Het plaatsen van een foto op Facebook is galeriehouder Sandro Kortekaas duur komen te staan: hij mag voor dertig dagen geen gebruik maken van alle diensten van Facebook.

De foto toont twee ineengestrengelde naakte mannen. Er zijn geen geslachtsdelen te zien. De afbeelding is gemaakt van een videoproject van kunstenaar Maurice Nuiten. Het project wordt getoond op de expositie Kwetsbaar Verlangen, onderdeel van de vierde Dordrecht Pride.

Regelrechte ramp

Kortekaas is eigenaar van een kunstgalerie in Groningen en verantwoordelijk voor de expositie in Dordrecht. Hij snapt niets van de weigering van Facebook. “Het is voor mij een raadsel en het is een regelrechte ramp. Je wordt ineens afgesloten van tal van middelen om te kunnen communiceren, zonder opgave van reden. De getoonde foto is conform de richtlijnen van Facebook. Waarom heeft Facebook hier nu ineens moeite mee?”

In beroep gaan kan Kortekaas niet, want Facebook accepteert zijn bezwaar niet. De video-installatie van Nuiten is genomineerd voor de Blooom Award door Warsteiner.  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu