Groninger Studentenbond is woest: Nestor lag er wéér uit (en faculteiten maken zich zorgen om fraude bij online tentamens)

Foto: DvhN.

Nestor, de digitale leeromgeving van de Rijksuniversiteit Groningen, raakte maandagmiddag overbelast en was meer dan een uur niet bereikbaar. Volgens de Groninger Studentenbond gebeurde dit in de afgelopen weken ook meerdere keren tijdens tentamens.

De digitale leeromgeving is nodig voor het maken van tentamens en wordt gebruikt om informatie met studenten te delen.

De Groninger Studentenbond is woest omdat Nestor maandagmiddag weer crashte. Tien tentamens konden daardoor niet doorgaan en duizenden studenten zouden zijn gedupeerd. Voorzitter Marinus Jongman: ,,Het levert ontzettend veel stress op als je in een tentamenweek niet bij alle nodige informatie kunt of wanneer je überhaupt niet eens weet of je je tentamen kunt maken”.

‘Hoe moet dit verder?’

Jongman noemt het onacceptabel dat de servercapaciteit het na meer dan zeven maanden nog steeds niet aankan. ,,Dit is de basis van online onderwijs en zelfs dat gaat niet goed. Hoe moet dit verder als de universiteit ook na de coronacrisis wil inzetten op online onderwijs?”

Zorgen over fraude

Gisteren werd ook duidelijk dat faculteiten zich zorgen maken over fraude bij online tentamens, zegt Jongman. Faculteiten zouden een brief hebben gestuurd naar het College van Bestuur. Jongman vindt het van later zorg. ,,Laten we ons richten op het grootste probleem. Wij zijn op het moment al blij als er geen storingen zijn bij Nestor en studenten normaal hun tentamens kunnen maken. Het moet nu echt beter, anders zijn studenten nog meer de klos van de crisis dan we nu al zijn.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu