Groninger dichters presenteren hun werk tijdens Dichtlicht in het Tschumipaviljoen in Groningen: vrijdag een nieuw gedicht van Emily Wortel

Foto: Lambert Kamps.

Vanaf vrijdag is het gedicht Ik jij wij van de Groningse dichter Emily Wortel te zien en te beleven in het Tschumipaviljoen in Groningen.

Het Tschumipaviljoen is het enige tijdens de lockdown nog functionerende cultuurplatform in Groningen, en presenteert deze winter het project Dichtlicht. Vijf Groningse dichters tonen hun werk in het paviljoen via het Tube Lamp Display (104 bewegende buislampen die acht karakters van een groot tekstdisplay vormen) van de eveneens uit Groningen afkomstige kunstenaar en ontwerper Lambert Kamps.

Ik jij wij

Vanaf vrijdag is het gedicht Ik jij wij van Emily Wortel te zien en te beleven, over het gevoel van hoe je je verhoudt tot de ander in een intieme relatie. Haar gedicht neemt het over van het gedicht Heen en terug van Tjitse Hofman dat sinds de start van Dichtlicht (4 december) te zien is. Na Emily staat nog werk van Charlotte Beerda, Cissy Gressmann en Esmé van den Boom op het programma.

Ik jij wij

ik als ik

jij als jij

ik wil jou

en samen

ons, wij

en jullie zijn

maar ook nog ik

en ook nog jij

datte.

dat we dat dan zijn

Emily Wortel

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu