Groninger koek voor vluchtelingen

Voedsel via Facebook vindt gretig aftrek

Groningers worden opgeroepen welkomstpakketten samen te stellen voor de vluchtelingen die binnenkort naar de stad komen.

Groningers worden opgeroepen welkomstpakketten samen te stellen voor de vluchtelingen die binnenkort naar de stad komen.

Afgelopen dinsdag namen B en W van Groningen een besluit om vier- tot zeshonderd vluchtelingen in de stad op te vangen. Komende week wordt duidelijk waar deze mensen onderdak krijgen. Maandag vanaf 17.30 uur is op de Grote Markt een grote manifestatie.

De Facebookpagina ‘Groningen verwelkomt vluchtelingen' roept Stadjers op vluchtelingen een warm welkom te heten in de stad. Dat kan met een welkomstpakket. Initiatiefnemer Evert Sulman is met het COA in gesprek over wat dat pakket het beste kan bevatten. ,,Voornaamste idee is dat het pakket de vluchteling een warm gevoel geeft.''

De spullen in het pakket zouden vooral van praktische aard moeten zijn. ,,Groninger koek past er goed in, een pak stroopwafels ook. Iets van een spel is ook goed. Een spel kaarten bijvoorbeeld.''

In eerste instantie is de actie gericht op de zeshonderd vluchtelingen die voor noodopvang komen. ,,Maar we proberen ook genoeg pakketten te maken voor de twaalfhonderd mensen die worden opgevangen in de nog op te richten asielzoekerscentra in de stad.'' De Facebookpagina heeft in twee dagen tijd meer dan vijfhonderd vrienden gekregen.

Nieuws

menu