Hanzehogeschool-student Joris Koops uit Assen wint Rabo Ondernemersprijs van 10.000 euro

Studenten Kenny Nuijens, Joris Koops (winnaar Rabo Ondernemersprijs) en Tristan Hofman. Foto: Hanzepers.

De pas afgestudeerde Joris Koops uit Assen heeft met zijn onderneming FietsAlarmering tienduizend euro gewonnen met de Rabo Ondernemersprijs. Koops bedacht een alarmeringssysteem voor op je fiets: in geval van nood krijgen contactpersonen een sms’je met je exacte locatie.

De strijd om de Rabo Ondernemersprijs liep al sinds maart dit jaar, toen nog tussen 79 studenten. De studenten volgden online workshops, coaching sessies, masterclasses en activiteiten op het gebied van ondernemerschap. De finale werd vanwege het coronavirus verplaatst van april naar september.

Sms’je met locatie en routebeschrijving

Winnaar Joris Koops is net afgestudeerd in Ondernemerschap & Retail Management aan de Hanzehogeschool Groningen en ondernemer met het product FietsAlarmering: een alarmeringssysteem voor op je fiets. Als het noodlot toeslaat krijgen van tevoren aangegeven contactpersonen een sms’je met je exacte locatie en een routebeschrijving daar naartoe.

Drie finalisten

Koops haalde met twee andere studenten de finale. Tristan Hofman, student aan de Rijksuniversiteit Groningen werd met zijn bedrijf Gaiafoods tweede en won 4000 euro. Kenny Nuijens, student aan de Hanzehogeschool heeft met zijn Buffelbox de derde prijs gewonnen: 3000 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu