Groninger studententeam met zelfgebouwde zonneauto derde op de European Solar Challenge

Green Lightning rijdt over de finishlijn. Foto: Top Dutch Solar Racing.

Het nieuwe Groninger team van Top Dutch Solar Racing heeft zondag de derde prijs gewonnen tijdens de iLumen European Solar Challenge op Circuit Zolder in België. Voor een 3000 kilometer lange race door Australië in 2021 gaan ze een nieuwe zonneauto bouwen.

De challenge in België behelsde een 24-uursrace waar teams uit binnen- en buitenland met hun zonneauto’s aan meededen.

Het Groningse team won op vrijdag al de dynamic parcours challenge, waarbij hun zonneauto ‘Green Lightning’ zich door acht slalom parcours moest wenden. Zaterdag om 13.00 uur ging de 24-uurs race van start en was het aan het team om zo efficiënt mogelijk zoveel mogelijk rondes te rijden op het circuit.

1210 kilometer

Tijdens de 24 uursrace hebben de coureurs van het team, dat bestaat uit 19 studenten van Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en het Noorderpoort, 302 rondes afgelegd, wat gelijk staat aan 1210 kilometer.

Nieuwe zonneauto voor 3000 kilometer door Australië

De studenten deden in 2019 mee aan de Bridgestone World Solar Challenge en dit jaar voor het eerst aan de European Solar Challenge. Nu gaan ze zich klaarmaken voor de Bridgestone World Solar Challenge van 2021. Voor deze 3000 kilometer lange race door Australië zullen ze een volledig nieuwe zonneauto bouwen.

Nieuws

Meest gelezen

menu