Groninger wil demonstreren tegen coronamaatregelen

Betogers tijdens een een demonstratie tegen de coronamaatregelen op de Koekamp in Den Haag op Bevrijdingsdag. Foto: Archief ANP

Bram Gerkes uit Groningen wil komende zaterdag een demonstratie tegen de coronamaatregelen organiseren. Hij zoekt daarvoor sprekers die wat willen zeggen tijdens het protest. Dat meldt stadsblog Sikkom.

Op zijn Facebookpagina schrijft hij: 'Toespraken/sprekers gezocht!
AntiCorona-maatregelen betoging in Groningen (zaterdag).' De demonstratie is aangemeld bij de gemeente Groningen. Woordvoerder Hans Coenraads: ,,Wij zijn in overleg met de organisatie over hoeveel mensen ze verwachten en hoe ze coronarichtlijnen gaan hanteren.”

Geen anderhalve meter afstand

Gerkes heeft nog niet gereageerd op vragen van Sikkom, maar afgaande op zijn reacties wordt bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand tijdens de demo niet in acht genomen. 'Dan gaan we voorbij aan het doel van een dergelijke demo’, laat Gerkes daarover weten op Facebook. Wat het programma van de beoogde demonstratie is, en waar deze plaats moet vinden, is nog onduidelijk.

Op zijn Facebook-pagina deelt Gerkes berichten met complottheoriën over corona en de wereldgezondheid, en hekelt hij onder meer de NOS, CNN, New York Times. Deze niewsorganisaties delen volgens hem louter nepnieuws.

Nieuws

Meest gelezen

menu