Groningers beginnen 'anti-pedo'-club op Facebook: 'Stuur de adressen van die beesten door'

Enkele reacties op de besloten Facebook-pagina

De leden van de Groningse Facebook-groep ‘anti pedofilie, tijd voor actie!’ delen contactgegevens van vermeende pedofielen. Leden bezinnen zich op acties en willen in Groningen demonstreren tegen pedofilie. In de groep lijken opvallend veel noorderlingen te zitten.

De besloten groep werd vorige week opgericht als reactie op de uitzending van verslaggever Danny Ghosen. In zijn programma Danny op Straat spreekt hij een pedo-activist, die meent dat een kind van 3 zelf wel kan beslissen of het seks wil hebben.

‘Stuur de adressen van die beesten door’

De pagina kreeg in drie dagen tijd bijna 5000 leden. Zij delen onder meer Facebook-profielen en adressen van vermeende pedofielen met de paginabeheerders, die daar actief toe oproepen. ,,Stuur de adressen van die beesten door.’‘

Daarnaast willen de beheerders van de pagina in het centrum van Groningen protesteren tegen pedofilie. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

De groep wemelt van anti-pedo afbeeldingen. Een van de leden plaatste een foto van een kettingzaag met de tekst erboven: ‘Waar moet ik zijn?’ Een ander een afbeelding van kogels in een medicijnflesje met de tekst: ‘Het medicijn tegen pedofilie, gebruik er 1, en hij is genezen.’

Reactie van de politie

De politie Noord-Nederland zegt op de hoogte te zijn van het bestaan van de groep. ,,Het is niet verboden om een besloten Facebook-groep op te richten. We gaan kijken wat er precies in geschreven wordt en op het moment dat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen ondernemen we actie.”

De beheerders van de Facebook-groep wilden niet reageren.

Nieuws

Meest gelezen

menu