Groningers hebben tijdens coronacrisis vaker en langer seks

Foto: Shutterstock

Het vele thuisblijven tijdens de coronacrisis heeft een duidelijke invloed op het seksleven van Groningers. Sinds de intelligente lockdown wordt er door Groningers meer gemasturbeerd en van bil gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van EDC Retail, de groothandel in erotische speelwaar uit Veendam.

Het bedrijf heeft voor het onderzoek ruim 1400 mensen uit heel Nederland ondervraagd. Onder de ondervraagden hoorden zowel vrijgezellen als mensen met een relatie, met en zonder kinderen.

61 procent geeft aan meer zin in seks te hebben sinds de lockdown. Voor degenen die thuis zitten met kinderen lijkt privacy geen spelbreker te zijn. 85 procent van die groep geeft aan nog zin te hebben in seks. Dat staat wel tegenover dat 45 procent bang is om betrapt te worden.


Meer seks

In de provincie Groningen heeft 85 procent van de stellen met kinderen ook tijdens de coronacrisis seks. Bij de mensen met een relatie zonder kinderen is dat 88 procent. Uit het onderzoek blijkt dat in deze periode ook vaker de liefde bedreven. Gemiddeld gaat men 4,3 keer per week van bil, tegenover 3,8 keer vóórdat het virus ons land bereikte. Verder neemt een kwart van de Groningers tijdens de quarantaine meer tijd voor seks.

100% meer zelfbevrediging onder singles


De grootste stijging zit bij de vrijgezellen. Uit het onderzoek blijkt dat van de ondervraagde vrijgezelle Groningers 100 procent zichzelf vaker bevredigd dan vóór de lockdown. Van de stelletjes zegt 40 procent nu meer te masturberen dan voorheen. Het gebruik van een speeltje ter verhoging van de vreugde is populair. 76% van de Groningse stelletjes gebruikt één of meerdere toys. Als voornaamste redenen voor de masturbatiepiek noemen de respondenten tijd en verveling.

Nieuws

Meest gelezen

menu