Groningers komen in actie voor vluchtelingenkamp Moria

Activiteiten op het Suikerunieterrein om geld in te zamelen voor Moria. Eigen foto

In het overvolle en beruchte vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos heeft een brand alles verwoest. Zondag zijn er allerlei activiteiten op het Suikerunieterrein om geld in te zamelen voor noodvoorzieningen.

Initiatiefnemers zijn Lisa Sportel en Rigt Oostenbrug die elkaar kennen uit de cultuursector. Ze hebben #050voorMoria opgezet, waarbij allerlei Groningers activiteiten voor de getroffen vluchtelingen opzetten. Het geld gaat naar Team Humanity, een hulporganisatie die zich in Griekenland inzet voor de slachtoffers van de brand.

Allerlei activiteiten
Op het Suikerunieterrein kun je zondag terecht voor bijvoorbeeld yoga voor kinderen, de workshop Hart voor thuis waar je leert hoe je iets voor iemand anders kan doen en een relaxerette: ronddraaiende hangmatten met daarbij hoofdtelefoons met rustgevende muziek. Er is een pop-up store van Academie Minerva waarin studenten en bekende kunstenaars hun kunstwerken verkopen. Ook kan je een portret laten maken of je oude kleding laten pimpen door jonge Groningse illustratoren. ‘s Avonds is er een pubquiz die ook online mee te spelen is. Het evenement begint zondag om 15.00 uur. Voor meer informatie: https://www.facebook.com/050voorMoria/

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu