Groningers laten zich het meest testen op corona. Bijna alle besmettingen in Groningen zijn 'import'

Ter illustratie: testen op corona. Foto: ANP

Groningen is een van de regio’s van Nederland waar inwoners zich naar verhouding het meest laten testen op het coronavirus.

Met die testen zijn sinds begin deze maand 65 nieuwe besmettingen ontdekt. De meeste van die nieuwe besmettingen zijn afkomstig van buiten de provincie, laat de GGD Groningen weten.

Terug van vakantie of familiebezoek

Er zijn twee ‘clusters’, rond het Zeehondencentrum in Pieterburen en het verpleeghuis A.G. Wildervanck in Veendam. Maar de meeste nieuwe besmettingen komen doordat mensen op vakantie zijn geweest, binnen of buiten Nederland, en door familiebezoeken of andere trips naar andere delen van Nederland.

Briefing RIVM

Vorige week kwam er van diverse kanten kritiek op het testbeleid van de GGD Groningen, die maar één testlocatie heeft in de stad. Er komen wel nieuwe testlocaties elders in de provincie maar dat duurt nog even.

Uit de briefing van Jaap van Dissel van het RIVM aan de Tweede Kamer bleek dinsdag dat ondanks die slechte bereikbaarheid van de testlocatie, inwoners van Groningen zich toch relatief vaak laten testen. In enkele GGD-regio’s in Noord- en Zuid-Holland wordt evenveel getest als in Groningen, maar in de rest van het land duidelijk minder.

Nieuws

Meest gelezen

menu