Groningers maken gratis kans op een ton. Een regenton, welteverstaan

Foto: Shutterstock

De gemeente Groningen, waterschap Noorderzijlvest, Waterbedrijf Groningen en Klimaatadaptatie Groningen willen zoveel mogelijk inwoners van de provincie Groningen aan de regenton helpen. Ze hebben daarom de campagne ‘Win een ton’ gelanceerd. Mét verloting.

Bij deze verloting worden meerdere duurzame - gemaakt van gerecycled plastic of oude Franse wijnvaten - regentonnen weggegeven. Deze tonnen zijn speciaal voor deze actie gesigneerd door bekende Groninger artiesten en organisaties. Zij geven ook allemaal antwoord op de vraag ‘Wat zou jij doen met een ton?’. De hoofdprijs is een ton bewerkt door kunstenares Maria Koijck.

Behalve een regenton kunnen deelnemers installatiehulp van een klusjesman winnen. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen via de website www.wineenton.nu bovendien een kortingsbon downloaden.

Om mee te doen, hoeven Groningers alleen een online formulier in te vullen. De uitslag van de verloting wordt 13 september bekendgemaakt.

Natuurlijke manier van wateropvang

De gemeente Groningen, Noorderzijlvest, Waterbedrijf Groningen en Klimaatadaptatie Groningen stimuleren het gebruik van regentonnen omdat met deze natuurlijke manier van wateropvang- met een regenton kan 100 tot 200 liter water opgevangen worden - het waternet ontlast wordt.

Bovendien scheelt het gebruik van regenwater voor de plantjes in de waterrekening én is regenwater zachter voor die plantjes.

Klimaatadaptieweek Groningen

De actie Win een ton is een van de initiatieven en activiteiten die worden georganiseerd in aanloop van de Klimaatadaptatieweek Groningen , een activiteit van Klimaatadaptatie Groningen van dinsdag 19 tot en met maandag 25 januari 2021.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu