Groningers spelen in bioscoopfilm over pesten op school

Foto: Opnames voor De Confrontatie II. Foto: VIPS TV

De opnames in en rond Groningen en Utrecht zijn geweest, de montage is in volle gang en het staat vast dat de bioscoopfilm op zaterdag 16 september in première gaat. De tweelingbroers Ties en Hidde de Boer uit Leek, Barbara Steen uit Veendam, Beppie Gerrits uit Nuis en Bé Schmaal uit Meeden kunnen niet wachten. Zij zijn acteurs in een nieuwe film van Assenaar Brian op de Dijk, De Confrontatie II, over pesten op middelbare scholen.

De Groningers en hun Drentse regisseur gaan daarmee op herhaling. In 2015 kwam De Confrontatie uit. Dit naar nu blijkt eerste deel beleefde zijn première in Groningen in draaide daarna in vijf andere Nederlandse bioscopen. ,,Iedereen vond het zo leuk en was zo enthousiast dat toen eigenlijk al wel duidelijk was dat we een vervolg zouden gaan maken’’, vertelt Op de Dijk.

Passie en dromen

De inwoner van Assen heeft het mediabedrijf VIPS TV. ,,Ik heb zelf vroeger veel te maken gehad met pesten. Dit verhaal in de film is achteraf gezien toch een soort verwerking geweest, want pesten laat altijd een stempel achter. Schoolgenoten zeiden dat ik mijn passie en dromen toch nooit waar zou maken. Dit is dan wel mooi een statement om te laten zien dat je als je je dromen waar maakt en je door niets of niemand laat tegen houden, dat ze dan ook echt uitkomen’’, vertelt hij.

De Confrontatie II zal ook nu te zien zijn in verschillende bioscopen in Nederland. Welke dat zijn, is nog niet bekend. Dit keer is de première niet in het Noorden, maar in Pathé Cinemec in Utrecht. Op de Dijk heeft bovendien contact met scholen. Die hebben volgens hem enthousiast gereageerd.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer hieronder.

Nieuws

menu