Gronings CDA-Kamerlid Anne Kuik is nu 'tering-ambassadeur'

Het Groninger CDA-Kamerlid Anne Kuik is een van de lijstduwers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Ze was voor haar vertrek naar Den Haag fractievoorzitter in Groningen. Foto: archief Duncan Wijting

Het Groningse CDA-Kamerlid Anne Kuik gaat aandacht vragen voor het wereldwijd bestrijden van tuberculose (tbc), ofwel tering.

Ze heeft als eerste Nederlandse parlementariër de zogeheten Verklaring van Barcelona ondertekend.

Dat is een internationaal document waarmee 2300 politici van over de hele wereld zich inzetten in de strijd tegen tbc, ofwel tering. Aan deze ziekte sterven jaarlijks 1,7 miljoen mensen. Met de ondertekening van het document mag Kuik zich 'tering-ambassadeur' noemen.

New York

Het internationale netwerk van politici die de Verklaring van Barcelona ondertekenden kreeg het voor elkaar dat wereldleiders dinsdag in New York praten over de dreiging die tuberculose vormt voor de wereldwijde gezondheidszorg en economie.

Vanuit Nederland is het KNCV Tuberculosefonds bij die bijeenkomst betrokken. is als toonaangevend internationaal expertisecentrum op het gebied van tuberculosebestrijding nauw betrokken bij deze bijeenkomst.

Nieuws

menu