Gronings onderzoekscentrum doet mee aan onderzoek naar behandeling coronavirus

In het laboratorium in Assen worden monsters geanalyseerd voor onderzoek naar Covid-19. Foto: PRA Health Sciences Foto: Picasa

Het Groningse onderzoekscentrum voor geneesmiddelen PRA Health Sciences doet mee aan geneesmiddelenonderzoek naar een medcijn tegen Covid-19. Coronapatiënten krijgen een bestaand medicijn, om te onderzoeken of dit helpt bij de behandeling van het virus.

Het bedrijf, met een onderzoekscentrum in Groningen en een laboratorium in Assen, is eind vorige week gestart met het onderzoek. Uit verschillende landen nemen 210 patiënten deel aan het onderzoek. De verwachting is dat in Nederland 20 patiënten deelnemen.

Medicijn innemen

Deelnemers die recent het coronavirus hebben gekregen en milde klachten hebben, moeten 10 dagen een medicijn innemen. Het onderzoek vindt bij de patiënt thuis plaats, waar artsen en verpleegkundigen bloedonderzoeken afnemen en hartfilmpjes maken.

Naast dit onderzoek werkt het laboratorium in Assen aan een ander Covid-19 onderzoek. Daarvoor worden in het laboratorium monsters geanalyseerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu