Groningse Statenfractie CDA wil twee vliegen in één klap slaan door eetgelegenheden en voedselbanken te verbinden

CDA-Statenlid Ria Horenga.

De fractie van het CDA in Provinciale Staten van Groningen heeft Gedeputeerde Staten vrijdag schriftelijke vragen gesteld over de afname van de aanvoer naar voedselbanken in Groningen. De christendemocraten willen dat de provincie onderzoekt hoe ‘kleine ondernemers die handelen in etenswaren’ kunnen worden gekoppeld aan de Groningse voedselbanken.

Het CDA constateert dat de aanvoer van producten naar de voedselbanken drastisch vermindert, terwijl eetgelegenheden geen of minder afzet van hun producten kunnen vinden door de nieuwe, tijdelijke sluiting die hen is opgelegd. ‘De aanvoer van producten naar Voedselbank Groningen is onlangs met twee derde afgenomen’, stelt Statenlid Ria Horenga in een persbericht.

‘Figuurlijk de handen ineen slaan’

Alle mogelijkheden om het tij te keren moeten worden onderzocht, vindt zij. Vandaar de vraag aan GS om te verkennen hoe en in hoeverre de provincie financieel en materieel kan ondersteunen in de verbinding tussen kleine ondernemers en de Groningse voedselbanken.

‘Wanneer we erin zouden slagen om kleine ondernemers en de voedselbanken te verbinden en te ondersteunen, slaan we twee vliegen in één klap. Het is een moeilijke tijd waarin we niet letterlijk maar figuurlijk zoveel mogelijk de handen ineen moeten slaan.’

Nieuws

Meest gelezen

menu